Babyfreundliche Hühner-Nuggets mit Quinoakruste und selbstgemachten Tomatenketchup

Babyfreundliche Hühner-Nuggets mit Quinoakruste und selbstgemachten Tomatenketchup

3.5 11 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
3 Portion

Składniki

Tomatenketchup
  • geschälte Tomaten, aus der Dose
    1000 g
  • rote Paprika gewaschen, entkernt, in Stücken
    180 g
  • rote Zwiebel geviertelt
    130 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rotweinessig
    100 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Muskat, gemahlen
    1 Prise
  • Cayennepfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Paprikapulver, geräuchert
    1 TL
  • Dattelsirup
    80 g
    80 g Agavendicksaft
Hühner-Nuggets
  • Quinoa gekocht, gekühlt
    80 g
  • Mandeln, gemahlen
    30 g
  • Sesamsamen
    10 g
  • Zwiebelpulver
    ½ TL
  • Knoblauch, granuliert
    ½ TL
  • Ei (Größe M) verquirlt
    1
  • Hühnerbrustfilet in Streifen (4 cm x 1 cm)
    340 g
  • Öl
    1 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 113 mg
Białko 36 g
Kalorie 1480 kJ / 353 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...