Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Cheesecake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz.
12 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten60 g
-
Vollkorn-Butterkekse grob zerbrochen150 g
-
Zucker125 g
-
Zimt1 Prise
-
Aprikosen aus der Dose abgetropft480 g
-
Frischkäse600 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)20 g
-
Eier2
-
Mehl30 g
-
gehobelte Mandeln2 EL
-
Puderzucker zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
267 mg
Białko
5 g
Kalorie
1379 kJ /
330 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 2/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zitronen-Mango-Schnitten
6 godz. 30 min
Zwetschgen-Mohn-Torte mit Streuseln
1 godz. 45 min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 godz. 10 min
Nussecken-Tarte
4 godz. 30 min
Mascarpone-Käsekuchen mit Streuseln
1 godz. 30 min
Apfel-Nuss-Kuchen
4 godz.
Birnenkuchen mit Vanilleguss
2 godz.
Schmand-Ananas-Kuchen
7 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 godz.
Heidelbeer-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Apfelrahmkuchen
1 godz. 50 min
Runder Apfel-Streusel-Kuchen
2 godz. 30 min