Rote-Rete-Salat mit Meerettich

Rote-Rete-Salat mit Meerettich

3.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 Portionen

Składniki

  • frischer Meerrettich geschält
    30 g
  • Rote Bete geschält, halbiert oder geviertelt
    500 g
    500 g Rote Bete, gekocht, vakuumiert, halbiert
  • Petersilie abgezupft
    5 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Apfelessig und etwas mehr zum Abschmecken
    40 g
  • Salz und etwas mehr zum Abschmecken
    ¾ TL
  • Pfeffer
    4 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 158 kcal / 660 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 12.5 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 466 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...