Urządzenia i Akcesoria
Johannisbeer-Ketchup
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Schraubgläser
Składniki
-
rote Johannisbeeren abgezupft1200 g
-
Ingwer, frisch in dünnen Scheiben30 g
-
rote Chilischoten, frisch nach Wunsch entkernt, in Stücken1 - 2
-
rote Zwiebeln halbiert80 g
-
Öl20 g
-
Tomatenmark80 g
-
Apfelessig50 g
-
Curry mild1 EL
-
Paprika edelsüß1 geh. TL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Zimt¼ TL
-
Nelken, gemahlen1 Msp.
-
brauner Zucker30 g
-
Gelierzucker 2:1300 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
932 mg
Białko
2 g
Kalorie
5156 kJ /
1232 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
289 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pfirsich-BBQ-Sauce
1 godz. 30 min
Gepickelter Kürbis
1 godz. 35 min
Johannisbeer-Apfel-Essig
4 godz. 20 min
Quitten-Kompott
1 godz. 20 min
Rhabarber-Vanille-Sirup
1 godz.
Rhabarber-Orangen-Konfitüre
30 min
Zucchini-Curry-Chutney mit Aprikosen
1 godz. 30 min
Rhabarber Barbecuesauce
50 min
Tomaten-Johannisbeer-Chutney
1 godz. 15 min
Zwetschgenmus
1 godz.
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Pflaumen-Orangen-Konfitüre
30 min