Johannisbeer-Ketchup

Johannisbeer-Ketchup

4.8 61 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Schraubgläser

Składniki

  • rote Johannisbeeren abgezupft
    1200 g
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    30 g
  • rote Chilischoten, frisch nach Wunsch entkernt, in Stücken
    1 - 2
  • rote Zwiebeln halbiert
    80 g
  • Öl
    20 g
  • Tomatenmark
    80 g
  • Apfelessig
    50 g
  • Curry mild
    1 EL
  • Paprika edelsüß
    1 geh. TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zimt
    ¼ TL
  • Nelken, gemahlen
    1 Msp.
  • brauner Zucker
    30 g
  • Gelierzucker 2:1
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Sód 932 mg
Białko 2 g
Kalorie 5156 kJ / 1232 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 289 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...