
Wersje kompatybilne
Crème glacée végétale (Nice Cream) aux baies d'açaï
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 285 g de purée de baies d’açaï surgelée en morceaux
- 5 bananes bien mûres congelées, en morceaux (environ 450 g de bananes) (voir conseil), plus un supplément pour la garniture
- 60 g d'huile de noix de coco
- 30 g de sirop d'agave
- petits fruits frais variés pour décorer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 178.5 kcal / 746.9 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 10.2 g
- Węglowodany
- 25 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Sód
- 3.3 mg