Urządzenia i Akcesoria
Veganer Käse-Dip
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 Portionen
Składniki
-
Cashewkern, ungeröstet60 g
-
Wasser und etwas mehr heißes Wasser zum Einweichen500 g
-
Kartoffeln in Stücken (2 cm)400 g
-
Möhren in Stücken (2 cm)80 g
-
Zwiebel geviertelt50 g
-
Balsamico, hell20 g
-
Sojadrink50 g
-
Jalapeño Chili aus der Dose, abgetropft, in Stücken30 g
-
Zitronensaft1 EL
-
Knoblauch, gemahlen½ - ¾ TL
-
Zwiebelpulver½ - ¾ TL
-
Hefeflocken40 g
-
Cayenne-Pfeffer3 Prisen
-
Salz1 ¼ - 1 ½ TL
-
Petersilie gehackt¼ Bund
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
480 mg
Białko
3 g
Kalorie
413 kJ /
99 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Hin & Veggie!
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Veganaise - vegane Mayonnaise
15 min
Veganella - veganer Mozzarella-Ersatz
6 godz. 10 min
Vegane Bratwurst
1 godz. 20 min
Vegane Quarkbällchen
1 godz. 15 min
Vegane Käsesauce (zu Nudeln oder zum Überbacken)
35 min
Vegane Aioli
120 godz.
Espresso-Mandel-Veganisu
6 godz.
Veganes "Thunfisch" Baguette
15 min
Vegane Mac and Cheese
1 godz.
Vegane Eierspeise
10 min
Vegane Donauwellen
4 godz. 15 min
Veganes Rührei
30 min