Urządzenia i Akcesoria
Rumänische Frischkäsewecken
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stück
Składniki
Teig
-
Milch300 g
-
Hefe (20 g)½ Würfel
-
Zucker50 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Mehl550 g
-
Eigelb2
-
Salz1 Prise
-
Zitronenschale1 TL
Füllung und Fertigstellung
-
körniger Frischkäse400 g
-
Zucker60 g
-
Eier2
-
Weichweizengrieß60 g
-
Zitronenschale1 TL
-
Vanilleschote nur das Mark1
-
Ei verquirlt1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
167 mg
Białko
12 g
Kalorie
1326 kJ /
317 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
2.1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2023
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rosinenschnecken
2 godz. 20 min
Frühstücksgalette mit Spiegelei
1 godz.
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 godz.
Joghurt-Brioche-Röllchen
7 godz.
Frühstückshörnchen
1 godz. 20 min
Napoleon-Torte
8 godz.
Kefir-Zöpfe
7 godz. 30 min
Scharlotka
2 godz.
Fladenbrot
2 godz.
Schokoladen-Babka mit Pistazien
2 godz. 30 min
Khachapuri - georgische Käse-Ei-Brote
2 godz.
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
50 min