Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 300 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 50 g Zucker
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 550 g Mehl
- 2 Eigelb
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale
Füllung und Fertigstellung
- 400 g körniger Frischkäse
- 60 g Zucker
- 2 Eier
- 60 g Weichweizengrieß
- 1 TL Zitronenschale
- 1 Vanilleschote, nur das Mark
- 1 Ei, verquirlt
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1326 kJ / 317 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 167 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Türkisches Fladenbrot
2sa 10 dk
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min
Schoko-Vanille-Rolle
3h
Joghurt-Brioche-Röllchen
7h
Frühstückshörnchen
1h 20min
Quarkbällchen mit Zimtzucker
30 min
Khachapuri - georgische Käse-Ei-Brote
2 Std.
Quarkbällchen
30 min
Watruschki
1h 40min
Kreppel
1 godz.
Softe Frühstücksbrötchen
1h 45min
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
50 min