Nuss-Karamell-Creme-Torte

Nuss-Karamell-Creme-Torte

4.0 50 ocen
Przygotowanie 2 godz.
Czas całkowity 12 godz.
16 Stücke

Składniki

Läuterzucker
  • Wasser
    110 g
  • Vanilleschote Mark ausgekratzt
    1
  • Zucker
    110 g
Karamellsauce
  • Zucker
    180 g
  • Sahne
    90 g
  • Wasser
    1015 g
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter kalt, davon 120 g in Stücken und 30 g in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    150 g
  • Salz
    1 Prise
  • Essig
    1 EL
  • Haselnüsse zum Garnieren
    16
Milchcreme
  • Milch
    230 g
  • Eigelb
    1
  • Zucker
    40 g
  • Speisestärke
    20 g
Nussböden
  • Walnüsse, halbiert
    130 g
  • Haselnüsse
    120 g
  • Kakao
    10 g
  • Mehl
    100 g
  • Zucker
    135 g
  • Eier getrennt
    9
  • Salz
    1 Prise
Buttercreme
  • Butter weich, in Stücken
    300 g
Schokoglasur und Fertigstellung
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
    100 g
  • Nougat in Stücken
    100 g
  • Sahne
    100 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 77 mg
Białko 8 g
Kalorie 2475 kJ / 592 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 46 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...