Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Kefir
- 80 g Zucker
- 5 g frische Hefe
- 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 30 g Öl
- 1 Ei
- ½ TL Zimt
- 1 Prise Salz
- 50 g Rosinen
- 1250 g Wasser
- 30 g Zitronensaft
- 1 Eigelb zum Bestreichen
- Hagelzucker zum Bestreuen
- Mandeln, gehobelt, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 39 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oster-Challah-Nest mit Sesam und Ei
2h 5min
Osternest
2h
Joghurt-Brioche-Röllchen
7h
Buchweizen-Biskuit-Torte mit Himbeeren und Heidelbeeren
5 Std.
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2h
Mohn-Aprikosen-Kranz
1 Std. 30 Min
Kartoffelbrötchen mit Chiasamen
3 Std.
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 Min
Kreppel
1 Std.
Softe Frühstücksbrötchen
1 Std. 45 Min