Urządzenia i Akcesoria
Kefir-Zöpfe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
10 Stück
Składniki
-
Kefir220 g
-
Zucker80 g
-
frische Hefe5 g
-
Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten500 g
-
Öl30 g
-
Ei1
-
Zimt½ TL
-
Salz1 Prise
-
Rosinen50 g
-
Wasser1250 g
-
Zitronensaft30 g
-
Eigelb zum Bestreichen1
-
Hagelzucker zum Bestreuen
-
Mandeln, gehobelt zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
39 mg
Białko
8 g
Kalorie
1169 kJ /
279 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fermentieren
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Oster-Challah-Nest mit Sesam und Ei
2 godz. 5 min
Rumänische Frischkäsewecken
2 godz.
Osternest
2 godz.
Picknick-Brötchen
2 godz.
Laugen Croissants
1 godz.
Joghurt-Brioche-Röllchen
7 godz.
Graupen, gekocht
35 min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Apfel-Hefe-Küchlein (Racuchy z jabłkami)
50 min
Dinkel-Ciabattabrötchen
2 godz.
Buttermilch-Weckchen
1 godz. 30 min
Softe Frühstücksbrötchen
1 godz. 45 min