Kefir-Zöpfe

Kefir-Zöpfe

4.0 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
10 Stück

Składniki

  • Kefir
    220 g
  • Zucker
    80 g
  • frische Hefe
    5 g
  • Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
    500 g
  • Öl
    30 g
  • Ei
    1
  • Zimt
    ½ TL
  • Salz
    1 Prise
  • Rosinen
    50 g
  • Wasser
    1250 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • Eigelb zum Bestreichen
    1
  • Hagelzucker zum Bestreuen
  • Mandeln, gehobelt zum Bestreuen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 39 mg
Białko 8 g
Kalorie 1169 kJ / 279 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...