Bananen-Karamell-Pie

Bananen-Karamell-Pie

4.4 582 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter zum Einfetten
  • Mehl zum Ausstreuen
  • Salz
    1 Prise
  • Wasser
    50 g
  • Cashewkern
    200 g
Karamell-Füllung
  • brauner Zucker
    250 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    70 g
  • Wasser
    30 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Schmand
    180 g
  • Salz
    ¼ TL
Topping und Fertigstellung
  • Bananen längs halbiert
    4 - 5
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    350 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    20 g
  • Schmand
    150 g
  • Zartbitter-Schokolade in Stücken
    100 g
  • Kokosfett
    25 g

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 1894 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 30 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...