Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 200 g Milch
- 1 Pck. Trockenhefe
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Zucker
- 470 g Mehl
- 90 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 110 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 90 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Puderzucker
- 30 g Kakao
- 80 g Zucker
- 60 g Pistazien, gehackt
- 45 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1885 kJ / 450 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rosa Schokoladen-Kokos-Choux (Windbeutel)
3h 15min
Mini-Ingwer-Kirsch-Panettoni
5 godz.
Brioche mit Cremelikör
5 godz.
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Möhren-Mais-Buns
2 godz. 30 min
Gefüllte marokkanische Brote
2 Std. 45 Min
Mediterranes Rosmarinbrot
1h 55min
Schokoladen-Tarte mit Oreos®
5 godz.
Joghurt-Brioche-Röllchen
7h
Süßes Brot mit Konfitüre
9 Std.
Ma'amoul
1h 30min
Heidelbeer-Hefeschnecken mit Frischkäse-Guss
3 Std.