Urządzenia i Akcesoria
Schokoladen-Babka mit Pistazien
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
Hefeteig
-
Milch200 g
-
Trockenhefe1 Pck.
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Zucker50 g
-
Mehl470 g
-
Butter in Stücken90 g
-
Eier2
Füllung und Fertigstellung
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken110 g
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten90 g
-
Puderzucker50 g
-
Kakao30 g
-
Zucker80 g
-
Pistazien, gehackt60 g
-
Wasser45 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
25 mg
Białko
9 g
Kalorie
1885 kJ /
450 kcal
Tłuszcz
23 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Soul Food
80 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Rumänische Frischkäsewecken
2 godz.
Orangen-Rum-Schnecken
7 godz. 30 min
Mantecados (Spanisches Schmalzgebäck)
2 godz.
Eclairs mit Karamellcreme
4 godz.
Orangen-Biskuit-Kuchen
1 godz. 15 min
Eclairs
2 godz. 30 min
Brioche mit Cremelikör
5 godz.
Mohn-Orangen-Waffeln
20 min
Sultan Lokumu (Grieß-Kokos-Dessert)
3 godz.
Napoleon-Torte
8 godz.
Apfel-Walnuss-Küchlein
50 min
Zitronen-Mohn-Kuchen
2 godz.