Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Zucker
- 50 g Butter, in Stücken
- 1 TL Honig
- 300 g Milch
-
½
Würfel frische Hefe (20 g), zerbröckelt
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 1 Briefchen Safranpulver (125 mg)
- 500 g Weissmehl
- ½ TL Salz
- 1 Ei, verquirlt, zum Bestreichen
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1399 kJ / 334 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 godz. 55 min
Anken (Butter)
40min
Appenzeller Biberli
2h 20min
Osterkuchen
1h 45min
Focaccia mit Cherrytomaten
2 godz.
Waadtländer Kreuzbrot
13 godz. 30 min
Tessinerli
1 godz. 50 min
Weggli
2 Std. 5 Min
Speckzopf mit Zwiebelsprossen
2h 10min
1.- August-Weggen
1h 10min
Sonntagszöpfe Zweierlei
2h 10min
Berner Zopf
1h 45min