Urządzenia i Akcesoria
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Scheiben
Składniki
-
Zucker70 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Honig1 TL
-
Milch300 g
-
1 Päckchen Trockenhefe, (7 g)frische Hefe (20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Safranpulver (125 mg)1 Briefchen
-
Weissmehl500 g
-
Salz½ TL
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
9 g
Kalorie
1399 kJ /
334 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ruchbrot im Brattopf
2sa 25 dk
1.- August-Weggen
1sa 10 dk
Früchte-Nussbrötli
3sa 5 dk
Tessinerli
1sa 50 dk
Meitschibei
1sa 30 dk
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 dk
Dreikönigskuchen
2sa 15 dk
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1sa 55 dk
Sonntagszöpfe Zweierlei
2sa 10 dk
Weggli
2sa 5 dk
Luzerner Lebkuchen
55 dk
Berner Zopf
1sa 45 dk