Urządzenia i Akcesoria
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Scheiben
Składniki
-
Zucker70 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Honig1 TL
-
Milch300 g
-
1 Päckchen Trockenhefe, (7 g)frische Hefe (20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Safranpulver (125 mg)1 Briefchen
-
Weissmehl500 g
-
Salz½ TL
-
Ei verquirlt, zum Bestreichen1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
9 g
Kalorie
1399 kJ /
334 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Berner Zopf
1 Std. 45 Min
Ruchbrot aus der Cakeform
3 Std. 40 Min
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
1.- August-Weggen
1 Std. 10 Min
Osterkuchen
1 Std. 45 Min
Jogurt-Brötli mit Sesam
1 Std. 30 Min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2 Std. 30 Min
Dinkel-Haselnussbrot
2 Std. 50 Min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 Min
Sandwichbrot
3 Std.
Tessinerli
1 Std. 50 Min
Weggli
2 Std. 5 Min