Gâteau du Vully (Vully Kuchen)

Gâteau du Vully (Vully Kuchen)

4.7 44 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Stücke

Składniki

Teig
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Milch
    180 g
  • frische Hefe (ca. 20 g)
    ½ Würfel
    1 Päckchen Trockenhefe, (7 g)
  • Mehl
    300 g
  • Salz
    1 TL
Guss
  • Doppelrahm
    200 g
  • Eigelbe
    2
  • Zucker
    150 g
  • Zimt (opcjonalnie)
    2 Prisen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 1592 kJ / 382 kcal
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...