Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Milch
-
½
Würfel frische Hefe (ca. 20 g)
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 300 g Mehl
- 1 TL Salz
Guss
- 200 g Doppelrahm
- 2 Eigelbe
- 150 g Zucker
- 2 Prisen Zimt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1592 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basler Mehlsuppe
1sa 10 dk
Älpler Magronen
45min
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
55 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45min
Getränkter Zitronencake
1h 30min
Apfelwähe
1 Std. 15 Min
Tuorta da Nuschs (Engadiner Nusstorte)
1 Std. 15 Min
Spinatwähe
55 min
Zwiebelwähe
1 Std. 15 Min
Ovo-Kuchen
55 min
Griessköpfli
1 Std. 15 Min
Aargauer Rüeblitorte
2 Std.