Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 40 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 180 g Milch
-
½
Würfel frische Hefe (ca. 20 g)
lub 1 Päckchen Trockenhefe (7 g) - 300 g Mehl
- 1 TL Salz
Guss
- 200 g Doppelrahm
- 2 Eigelbe
- 150 g Zucker
- 2 Prisen Zimt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1592 kJ / 382 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mailänderli
3 Std.
Soupe de chalet (Freiburger Gemüsecremesuppe)
40min
Älpler Magronen
45 min
Osterkuchen
1h 45 min
Focaccia mit Zwiebeln
2óra 20p
Tirggel
48 godz. 45 min
Zwiebelwähe
1h 15 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Zwiebel-Käsewähe
1h 15 min
Heller Mississippi-Cake
1h 15 min
Rüeblitorte
1h 10min
Getränkter Zitronencake
1h 30 min