Urządzenia i Akcesoria
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten40 g
-
Milch180 g
-
1 Päckchen Trockenhefe, (7 g)frische Hefe (ca. 20 g)½ Würfel
-
Mehl300 g
-
Salz1 TL
Guss
-
Doppelrahm200 g
-
Eigelbe2
-
Zucker150 g
-
Zimt (opcjonalnie)2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
1592 kJ /
382 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
48 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
En Guete, Schwiiz!
95 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 godz. 50 min
Cuchaule (Freiburger Safranbrot)
2 godz. 30 min
Osterkuchen
1 godz. 45 min
Schoggi-Crème
3 godz. 15 min
Soupe de chalet (Freiburger Gemüsecremesuppe)
40 min
Nidelwähe (Rahmkuchen)
45 min
Chäschüechli (Käseküchlein)
50 min
Nuss-Stängeli
1 godz. 50 min
Luzerner Lebkuchen
55 min
Aargauer Rüeblitorte
2 godz.
Getränkter Zitronencake
1 godz. 30 min
Süssmostcreme
4 godz. 15 min