Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de carne de res en cubos (suadero)
- ½ cdita pimienta negra molida
- 2 cdas de sal
- ½ cdita de comino
- 100 g de jugo de naranja
- agua, para cubrir la carne
Adobo
- 3 chiles anchos, sin tallo y sin semillas
- 3 chiles guajillo, sin tallo y sin semillas
- 2 chiles morita, sin tallo y sin semillas
- 1 diente de ajo, pelado
- 40 g de cebolla blanca, en trozos
- 1 jitomate, en cuartos
Guacamole
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 3 aguacates
- 10 g de hojas de cilantro
- 2 cdas de mayonesa
- 60 g de jugo de limón amarillo
- 15 g de aceite de oliva
- sal, al gusto, para sazonar
- pimienta negra molida, al gusto, para sazonar
Montaje
- tortillas, para servir
- aceite vegetal, para tatemar
- Wartości odżywcze
- na 700 g
- Kalorie
- 10938.7 kJ / 2614.4 kcal
- Białko
- 178 g
- Węglowodany
- 137.5 g
- Tłuszcz
- 166.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.7 g
- Błonnik
- 65.6 g
- Sód
- 14790.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bisteces a la mexicana
30 Min
Caldo de res
1 Std. 15 Min
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Bisteces en salsa verde TM6
45 Min
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Pollo con mole verde
1 Std.
Costillitas con salsa bbq de chipotle
1 Std. 30 Min
Pozole Rojo
1 Std. 30 Min
Birria de res estilo Jalisco
1 Std. 45 Min
Pierna de cerdo colorada
1 Std.
Costillas de cerdo agridulces
40 Min
Birria
1 Std.