Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de chocolate oaxaqueño, en trozos
- 40 g de azúcar
- 15 g de cocoa en polvo
- 1 rama de canela
- 1500 g de leche
- 300 g de masa de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1810 kJ / 431 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de chocolate
20min
Atole de fresa
25min
Atole de amaranto
20min
Atole de Piña
25min
Champurrado de galleta
20min
Champurrado del puesto de tamales
15 min
Atole de arroz de la esquina
35min
Atole de Avena
20min
Atole de canela
35min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2j 30 menit
Champurrado
25min
Atole de guayaba
40min