Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 紅蘿蔔
燒賣麵糰
- 50 克 水
- 180 克 麵粉 (中筋麵粉)
- 1 顆 蛋 (每顆重約53-63克)
燒賣內餡
- 300 克 豬里肌肉 ,切塊(約3公分)
- 15 - 20 克 新鮮綜合菇類 (如:香菇、蘑菇)
- 5 - 10 克 老薑 ,切片 (opcjonalnie)
- 270 克 草蝦仁 ,新鮮或冷凍
- 1 大匙 糖
- 2 大匙 白芝麻油 (30克,詳見要訣)
- 1 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 1 茶匙 玉米粉
- 油 ,少許,刷油用
- 麵粉 ,少許,撒粉用
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 0.2 g