泰式涼拌文蛤

泰式涼拌文蛤

5.0 3 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
3 人份

Składniki

  • 400 克
  • 已吐沙
    300 克
  • 蒜頭
    10 克
  • 新鮮紅辣椒 切段(約2公分)
    10 克
  • 檸檬 取汁備用
    1 顆
  • 魚露
    4 茶匙
  • 泰式辣椒醬
    2 大匙
  • 2 茶匙
  • 黑麻油
    1 茶匙
  • 新鮮香茅 取白色部分,切斜片
    25 克
  • 洋蔥 切絲(詳見要訣)
    120 克
  • 新鮮香菜葉 適量

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 943.8 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 439.1 kJ / 105 kcal
Tłuszcz 2.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 39.3 g
Węglowodany 14.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...