Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g pão de véspera
- 6 pés de salsa, só as folhas
- 80 g cebola
- 500 g carne de vaca picada
- 1 ovo
- 1 ¾ c. chá de sal
- ½ c. chá de pimenta
- 3 c. chá de colorau
- 1 c. chá de tomilho seco
- 100 g polpa de tomate
- 550 g água
- 1 - 2 dentes de alho
- 50 g manteiga s/ sal
- 400 - 500 g batata cortada às rodelas (0,5 cm aprox.)
- 2 - 3 pimentos verdes cortados em pedaços (3-4 cm aprox.)
- 1 - 2 tomates cortados em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2588.7 kJ / 618.7 kcal
- Białko
- 29.6 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 37.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.5 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1285.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz de porco com cinco especiarias
50min
Yaki udon com carne picada ao estilo japonês
30min
Salada de batata nova e espargos com pesto de aneto
40min
Massa com 2 molhos
30min
Molho para bifes
30min
Gratinado de batata duchesse com legumes
1h 15min
Arroz de salmonete
1h 45min
Frango com molho de leitão
1h
Bacalhau da alentejana
50min
Guisado de carne à moda da Etiópia (Zighinì)
50min
Almôndegas mexicanas com feijão preto
1h
Milho frito
24h