Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lomo saltado
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite
- 500 g de filetes de ternera (babilla o tapa) en tiras de 1 cm de ancho x 5 cm de largo
- 150 g de cebolla roja
- 400 g de tomate troceado en conserva
- cucharadas de pasta de ají amarillo (ajuste a su gusto)
- 4 - 5 cucharadas de salsa de ostras
- 40 g de salsa de soja
Arroz blanco
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 dientes de ajo
- 1200 g de agua
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 350 g de arroz
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3024 kJ / 723 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 80.5 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 2072.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Charquicán con charqui
1 Std. 10 Min
Ají de gallina
1 Std. 15 Min
Carbonada
1 Std. 15 Min
Porotos granados con mazamorra
1 Std. 15 Min
Tallarines saltados con carne
30min
Causa peruana de camarones
2 Std. 50 Min
Caldillo de congrio
1h 45min
Lasaña de carne mechada
3h 5min
Pan amasado
55 min
Queque clásico
1 Std. 20 Min
Pastelera de choclo
1 Std.
Pebre
20 Min