Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocción del pollo y sofrito
- 400 g de pechuga de pollo en trozos
- 500 g de agua
-
1
cucharada de concentrado de caldo de verduras casero
lub 1 pastilla de caldo de verduras (para 0,5 l.) - 150 g de cebolla
- 1 diente de ajo sin la raíz (opcional)
- 50 g de pimentón rojo
- 1 pellizco de pimienta
- 1 pellizco de sal
- 30 g de aceite de oliva
Cocción de pasta
- 500 g de agua
- 2 cucharadita de sal
- 250 g de pasta corta (dedalitos, espirales, corbatitas, etc.)
- 1 huevo batido
- 200 g de crema de leche
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2047 kJ / 489 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini hamburguesas de zanahoria y salsa de palta
50min
Fajitas de carne
1 Std.
Reineta al vapor con salsa de limón y almendras
40min
Budín de atún
50min
Arroz sabroso
25 Min
Puré de papas, espinaca y queso
30min
Ensalada de pasta con pollo, arvejas y salsa de palta
35min
Hamburguesas de carne
1 Std.
Empanada de pino al horno
4h
Pan amasado
55 min
Queque clásico
1 Std. 20 Min
Plateada al jugo
3 godz. 40 min