Cheddar and Walnut Scones with Onion Jam

Cheddar and Walnut Scones with Onion Jam

4.6 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 portions

Składniki

Onion Jam
  • red onions cut into half moons (¼ in.)
    16 oz
  • sugar
    12 oz
  • red wine vinegar
    3 ½ oz
  • white wine
    1 oz
  • raisins
    1 oz
  • ground bay leaves (opcjonalnie)
    ⅛ tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • whole cloves
    3
  • salt to taste
    ¼ tsp
Cheddar and Walnut Scones
  • cheddar cheese cut into pieces
    3 oz
  • walnut pieces
    2 oz
  • dried rosemary
    1 tsp
  • all-purpose flour plus extra to dust
    8 oz
  • baking powder
    2 tsp
  • salt
    1 tsp
  • cayenne pepper
    ¼ tsp
  • mustard powder
    ¼ tsp
  • large egg
    1
  • whole milk plus extra to brush
    3 oz
  • extra virgin olive oil
    1 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 595 kcal / 2489 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 100 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...