![Cheddar and Walnut Scones with Onion Jam Cheddar and Walnut Scones with Onion Jam](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1FD46DA2-1B71-4D82-BE2E-7F962352B5BD/Derivates/317812ac218854ff03a2559b39aea17992453f49.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Onion Jam
- 16 oz red onions, cut into half moons (¼ in.)
- 12 oz sugar
- 3 ½ oz red wine vinegar
- 1 oz white wine
- 1 oz raisins
- ⅛ tsp ground bay leaves
- ½ tsp ground cinnamon
- 3 whole cloves
- ¼ tsp salt, to taste
Cheddar and Walnut Scones
- 3 oz cheddar cheese, cut into pieces
- 2 oz walnut pieces
- 1 tsp dried rosemary
- 8 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp salt
- ¼ tsp cayenne pepper
- ¼ tsp mustard powder
- 1 large egg
- 3 oz whole milk, plus extra to brush
- 1 oz extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2489 kJ / 595 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Snickerdoodles
25 Min
Piccalilli
12 Std. 35 Min
Coleslaw
10 Min
Maple Pecan Blondies
1 Std. 10 Min
Easy Amaretto Fudge
2h 20min
Breakfast Scones
30 Min
Walnut and Chocolate Crunch Cookies
1 Std. 15 Min
Cornbread
40 Min
Texas Cornbread
35 Min
Lemon Poppy Seed Loaf
1 Std. 10 Min
Corn Muffins
45 Min
Apple Fritter Bread
2h