Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de queso mozzarella, en trozos
- 6 dientes de ajo, pelados
- 60 g de aceite de oliva, y un poco más para untar
- 1400 g de espinaca
- 3 ½ cditas de sal o al gusto
- pimienta negra molida, al gusto
- nuez moscada en polvo, al gusto
- 1500 g de leche
- 135 g de harina
- 45 g de mantequilla con sal
- 500 g de placas de lasaña, secas (aprox. 12 pzas - 1 caja)
- 320 g de requesón
- 8 cdas de salsa pesto
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2450 kJ / 585.6 kcal
- Białko
- 23.6 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1348.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Todo en uno: Arroz blanco y rollitos de pollo con verduras - Demo presentadores
40min
Pastel de carne
40min
Sopa de zanahoria y espinacas
35min
Quiche de espinacas con tocino
2h
Menú: Pasta de atún gratinada. Mousse de zarzamora.
1 Std.
Pay de atún con verduras almendrado
1 Std. 30 Min
Crema de champiñón, pollo gratinado y agua tropical TM6
1 Std. 20 Min
Lasaña de espinacas con requesón
55 min
Pasta gratinada con coliflor y queso ahumado
1 Std.
Pay de atún
1h 40min
Pastel de carne relleno de espinaca y queso
1 Std. 15 Min