Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pre-impasto
-
3
g di lievito di birra disidratato
lub 7 g di lievito di birra fresco - 350 g di acqua
- 10 g di zucchero di canna
- 300 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
Impasto
- 200 g di farina tipo 1 per pizza (almeno 280 W)
- 12 g di sale
- 15 g di olio extravergine di oliva
Lievitazione
- 500 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- olio extravergine di oliva q.b.
Terminare la preparazione
- semola rimacinata di grano duro q.b.
- passata di pomodoro condita (olio, sale e origano)
- olio extravergine di oliva q.b. per condire
- Wartości odżywcze
- na 2 pezzi
- Kalorie
- 7909 kJ / 1892 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 356 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 25 g
- Sód
- 5066 mg
Alternatywne przepisy
Pizza vegetariana a lunga lievitazione
20h
Pandoro TM6
15 Std. 15 Min
Burger buns
4h 40min
Banettes rustiche
15h
Pizzette
3 godz. 40 min
Piadina romagnola
15min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Krapfen con crema pasticcera
4u. 20min
Focaccia barese TM6
4 Std.
Pinsa romana
5h
Besciamella (TM6)
15min
Pizza napoletana
9h