Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apricots
- 150 g dried apricots, pitted
- 150 g water, hot
Sponge Cake
- 6 medium eggs, separated
- 40 g rolled oats (see tip)
- 240 g dairy-free milk of choice
- 180 g sugar
- 120 g ground almonds
- 100 g unsweetened cocoa powder
- 100 g olive oil
- 5 g cider vinegar
- ½ tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
Apricot Filling
- 50 g sugar
Chocolate Frosting
- 150 g vegan dark chocolate, small pieces or callets
- 30 g coconut oil
- 40 g tinned coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2111.3 kJ / 504.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.5 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 365.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cinnamon Crunch Cereal with Dairy-free Milk
9 Std.
Strawberries and Cream (TM6)
20 Min
Quinoa and Vegetable Tower with Avocado and Confited Cherry Tomatoes
1 godz.
Vegan Brioche with Dried Fruit and Nuts
2 godz. 15 min
Gluten-free Butter Biscuits
1 godz.
Gluten-free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1h 30min
Lemon Curry Lava Cakes
3h
Creamy Courgette Soup
35 min
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1h 20min
Gluten-free Sponge Cake
1 godz. 10 min
Vegan Mango and Coconut Panna Cotta with Oat Crumble
2 Std. 40 Min
Almond Cake with White Chocolate Topping
2h 50min