Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 450 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 20 g granulated sugar
- 700 g strong white bread flour
- 2 tsp fine sea salt
Filling
- 340 g mozzarella, 300 g cut in pieces and 40 g sliced
- 120 g passata
- 60 - 80 g salami, to taste
- fresh basil leaves, for topping
Dipping Sauce
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- 25 g salami
- 300 g passata
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 4501.5 kJ / 1075.9 kcal
- Białko
- 47.5 g
- Węglowodany
- 144.3 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 2151.3 mg
Alternatywne przepisy
Greek Chicken with Orzo and Feta
2 Std.
Sweet Breakfast Bread
1 godz. 30 min
Crispy Pork Belly with Warm Rice Salad
1 godz. 30 min
Chicken Breasts Au Gratin in Chipotle Salsa (Ben)
1h
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3h
Carrot and Sesame Burgers
1h 15min
Mediterranean-style Salad with Smoky Chicken (TM6)
1h 10 min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30 min
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1 Std. 50 Min
Chicken Nuggets and Chips
1h 15min
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2h 10min
Cheesecake Brownies
1h 55min