Urządzenia i Akcesoria
Calzone Napoletano
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 pieces
Składniki
Dough
-
water450 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
granulated sugar20 g
-
strong white bread flour700 g
-
fine sea salt2 tsp
Filling
-
mozzarella 300 g cut in pieces and 40 g sliced340 g
-
passata120 g
-
salami to taste60 - 80 g
-
fresh basil leaves (opcjonalnie) for topping
Dipping Sauce
-
olive oil plus extra for greasing15 g
-
salami25 g
-
passata300 g
-
ground black pepper¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
2151.3 mg
Białko
47.5 g
Kalorie
4501.5 kJ /
1075.9 kcal
Tłuszcz
33.6 g
Błonnik
6.8 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Węglowodany
144.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate-filled Cinnamon Pretzel Bites
1 godz. 50 min
Spaghetti Carbonara
40 min
Pizza Mummy
1 godz. 20 min
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Sausage and Fennel Orzotto
50 min
Quick Gyros with Tzatziki
15 min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35 min
Crispy Smashed Potato Salad
1 godz. 30 min
Cheesecake Brownies
1 godz. 55 min
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1 godz. 10 min
Neapolitan Pizza
9 godz.
Rosemary and Sea Salt Bread
1 godz. 55 min