Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 450 g water
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 20 g granulated sugar
- 700 g strong white bread flour
- 2 tsp fine sea salt
Filling
- 340 g mozzarella, 300 g cut in pieces and 40 g sliced
- 120 g passata
- 60 - 80 g salami, to taste
- fresh basil leaves, for topping
Dipping Sauce
- 15 g olive oil, plus extra for greasing
- 25 g salami
- 300 g passata
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 4501.5 kJ / 1075.9 kcal
- Białko
- 47.5 g
- Węglowodany
- 144.3 g
- Tłuszcz
- 33.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 2151.3 mg
Alternatywne przepisy
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1 godz. 10 min
Quick Bread
50min
Cheesecake Brownies
1h 55min
Biscoff Cheesecake
6hod. 20min
White Bread
3h
Tomato and Cream Cheese Tartlets
1h 55min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30 min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50min
Chorizo, Mozzarella and Sun-dried Tomato Pull-apart Bread
1h 50 min
Pistachio and White Chocolate Cookies
50min
Spanish Tortilla
1 godz.