Calzone Napoletano
TM6

Calzone Napoletano

4.1 (16 ocen)

Składniki

Dough

  • 450 g water
  • 2 tsp dried instant yeast
    lub 20 g fresh yeast, crumbled
  • 20 g granulated sugar
  • 700 g strong white bread flour
  • 2 tsp fine sea salt

Filling

  • 340 g mozzarella, 300 g cut in pieces and 40 g sliced
  • 120 g passata
  • 60 - 80 g salami, to taste
  • fresh basil leaves, for topping

Dipping Sauce

  • 15 g olive oil, plus extra for greasing
  • 25 g salami
  • 300 g passata
  • ¼ tsp ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
4501.5 kJ / 1075.9 kcal
Białko
47.5 g
Węglowodany
144.3 g
Tłuszcz
33.6 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Błonnik
6.8 g
Sód
2151.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy