![Gluten-free Cannoli with Vegan Pistachio Cream Gluten-free Cannoli with Vegan Pistachio Cream](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5d739f5135d4436b9c5b802c598defd3/Derivates/f0d84363b6fb7cbb77d41f2ab79bcc28e03a11d4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pistachio Paste
- 250 g pistachio nuts, salted, shelled, roasted, plus extra crushed for garnishing
Pistachio Pastry Cream
- 100 g granulated sugar
- 60 g cornflour
- 1 pinch ground turmeric
- 1 pinch fine sea salt
- 500 g soya milk, unsweetened
- 1 tsp vanilla bean paste
- 60 g vegan butter, diced
- ¼ tsp almond extract
Cannoli Shells
- 50 g vegan butter, diced
- 2 large eggs
- 50 g sugar
- 375 g gluten-free plain white flour
- 2 ½ tsp unsweetened cocoa powder
- 50 g sweet Marsala wine
-
1000
g sunflower oil, for frying
lub vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2785.9 kJ / 665.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 60.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 24.9 mg
Alternatywne przepisy
Citrus Oil
Keine Bewertungen
Amaranth Crispbread
1 Std. 15 Min
Creamy Vegan Hot Broccoli Dip
40min
Pink Coconut Kisses
1h 20min
Sous-vide Porcini Mushrooms with Truffle and Parmesan
30min
Layered bread
2h 30min
Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1h 40min
Roasted Cauliflower Houmous
30min
Veggie-packed Vegan Pizza
1 Std. 30 Min
Liver Cake
1 godz. 50 min
Salted Caramel Basque Cheesecake
13h 10min
Lemon Tiramisu
6h 25min