![Golden Beet Gazpacho Golden Beet Gazpacho](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6a91a1aa01d9e46dc5cf5566672dbc59/Derivates/7b406073fdf1793d2a9e493d92192f0e12c1ecc3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 oz water
- 40 oz golden beets, raw, trimmed and cleaned
- 3 oz yellow bell pepper
- 2 garlic cloves
- ½ oz shallot
-
½
oz sherry vinegar, e.g. Spanish Oloroso, cava
lub ½ oz white wine vinegar - 4 oz extra virgin olive oil, e.g. Colavita, Pompeian, plus extra to serve
- 1 ½ tsp salt, to taste
- ½ tsp ground black pepper
- 13 - 14 oz cold water, to desired consistency
- 4 oz Manchego cheese, to taste
- fresh parsley leaves, to garnish
- croutons, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2051.6 kJ / 490.3 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 8.4 g
- Sód
- 1417 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hummus
10 Min
Sweet Potato Curry with Broccoli
30 dk
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 min
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 menit
Lentil Salad
35min
Fennel, Orange and Cherry Salad
10 Min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 dk
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
15 Min
Spaghetti Squash with Chilies, Lime and Dukkah
1j 5 menit
Radicchio and Fennel Salad with Orange Balsamic Vinaigrette
40 dk
Steamed Asparagus
35min