Urządzenia i Akcesoria
Maple Pecan Pie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
unsalted butter chilled, cut into pieces, plus extra to grease70 g
-
all-purpose flour140 g
-
baking powder½ tsp
-
salt1 pinch
-
powdered sugar30 g
-
egg yolks from large eggs2
-
whole milk chilled2 tbsp
Filling
-
pecan nut halves, raw divided140 g
-
granulated maple sugar220 g
-
all-purpose flour plus extra to dust2 tbsp
-
cornstarch2 tbsp
-
egg, large1
-
whipping cream 33%-35% M.F.225 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
70.5 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
2037.5 kJ /
487 kcal
Tłuszcz
30.6 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brioche
8 godz.
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2 godz.
Stout Brownies
45 min
Lemon Peel Pound Cake
1 godz. 50 min
Soft Fresh Cheese
15 godz. 20 min
Inverted Sugar Syrup
4 godz. 20 min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon
40 min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6 godz. 10 min
French Macarons with Blueberry Jam
1 godz. 30 min
Rustic bread
2 godz.
Tikka paste
1 godz.