Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preferment (Poolish)
- extra virgin olive oil, to grease
- 5 oz water
- 1 oz sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
- 5 oz bread flour
Dough & Shaping
- extra virgin olive oil, to grease
- 12 oz bread flour, plus extra to dust
- 9 ½ oz water, plus extra to steam and spray
- 2 tsp salt
- 1 tsp active dry yeast
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 3899 kJ / 932 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 179 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 2294 mg
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15 Std.
Sourdough Starter Discard Cinnamon Raisin Bread
5 Std. 5 Min
Sourdough Starter Discard English Muffins
4 godz. 10 min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
Sourdough Pretzel Bread
7 Std. 20 Min
Apple Wheat Starter
72 Std. 20 Min
Sourdough Starter Discard Scones
30 min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2u. 55min
Sourdough Starter Discard Biscuits
50 Min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1 godz. 10 min
Sourdough Starter Discard Waffles
25 Min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4 godz. 10 min