Urządzenia i Akcesoria
Sourdough Ciabatta
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
2 pieces
Składniki
Preferment (Poolish)
-
extra virgin olive oil to grease
-
water5 oz
-
sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)1 oz
-
bread flour5 oz
Dough & Shaping
-
extra virgin olive oil to grease
-
bread flour plus extra to dust12 oz
-
water plus extra to steam and spray9 ½ oz
-
salt2 tsp
-
active dry yeast1 tsp
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
2294 mg
Białko
30 g
Kalorie
3899 kJ /
932 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
179 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Sourdough Pretzel Bread
7 godz. 20 min
Sourdough Baguettes
15 godz.
Apple Wheat Starter
72 godz. 20 min
Sourdough Bread with Olives
5 godz. 20 min
Sourdough Starter Discard Pizza Dough
4 godz. 10 min
Sourdough Starter Discard Banana Bread
1 godz. 10 min
Sourdough Starter Discard Waffles
25 min
Sourdough Starter Discard English Muffins
4 godz. 10 min
Sourdough Starter Discard Focaccia
2 godz. 55 min
Sourdough Starter Discard Chocolate Chip Cookies
40 min
Everyday sourdough loaf
4 godz. 20 min