Urządzenia i Akcesoria
Polenta Bites with Caponata or Berry Compote
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions
Składniki
Polenta Bites
-
unsalted butter diced20 g
-
milk300 g
-
water300 g
-
fine sea salt2 pinches
-
polenta gluten-free160 g
Caponata
-
onions quartered80 g
-
garlic clove1
-
olive oil30 g
-
courgettes diced (1 cm)180 g
-
aubergine diced (1.5 cm)180 g
-
celery sliced (5 mm)60 g
-
yellow peppers deseeded and diced (1.5 cm)180 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
raisins20 g
-
pitted green olives halved lengthways50 g
-
pickled capers1 Tbsp
-
white wine vinegar20 g
-
brown sugar10 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
fresh basil leaves roughly chopped3 sprigs
Mixed Berry Compote
-
frozen mixed berries250 g
-
water to taste50 - 80 g
-
cornflour5 g
-
caster sugar to taste30 - 40 g
-
vanilla sugar (opcjonalnie)1 tsp
-
unsalted butter for frying
-
toasted pine nuts (opcjonalnie) for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
604 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1559.5 kJ /
372.7 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
49.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 min
Cinnamon Panna Cotta with Apple, Apricot and Ginger Compote
6 godz. 30 min
Mini rum baba bundts
2 godz.
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM5)
55 min
Vegan Crème Brûlée
4 godz. 45 min
Asparagus Risotto
45 min
Polenta
50 min
Lemon and Poppy Seed Clafoutis
40 min
Fennel and Caraway Rye Crackers with Houmous
1 godz. 30 min
Pumpkin Cannelloni with Sage and Ricotta
2 godz. 15 min
Coconut-Lime Rice Pudding With Caramelised Pineapple
45 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min