Urządzenia i Akcesoria
Polenta Bites with Caponata or Berry Compote
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz.
4 portions
Składniki
Polenta Bites
-
unsalted butter diced20 g
-
milk300 g
-
water300 g
-
fine sea salt2 pinches
-
polenta gluten-free160 g
Caponata
-
onions quartered80 g
-
garlic clove1
-
olive oil30 g
-
courgettes diced (1 cm)180 g
-
aubergine diced (1.5 cm)180 g
-
celery sliced (5 mm)60 g
-
yellow peppers deseeded and diced (1.5 cm)180 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
raisins20 g
-
pitted green olives halved lengthways50 g
-
pickled capers1 Tbsp
-
white wine vinegar20 g
-
brown sugar10 g
-
fine sea salt¼ tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
fresh basil leaves roughly chopped3 sprigs
Mixed Berry Compote
-
frozen mixed berries250 g
-
water to taste50 - 80 g
-
cornflour5 g
-
caster sugar to taste30 - 40 g
-
vanilla sugar (opcjonalnie)1 tsp
-
unsalted butter for frying
-
toasted pine nuts (opcjonalnie) for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
604 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
1559.5 kJ /
372.7 kcal
Tłuszcz
18.4 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
49.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Choux with Craquelin, Raspberry Filling and White Chocolate Ganache
6 godz. 10 min
Spiralized Courgette with Shrimp and Lemon Sauce
25 min
Plum Clafoutis (TM5)
1 godz. 15 min
Asparagus Risotto
45 min
Polenta with Ratatouille
1 godz. 20 min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2 godz. 35 min
Spätzle with Mushroom Cream
30 min
Mushroom and Spinach Risotto
55 min
Hazelnut, Dark Chocolate and Date Spread
20 min
Rich Tomato Sauce
30 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Classic Banana Bread
1 godz. 25 min