![Polenta Bites with Caponata or Berry Compote Polenta Bites with Caponata or Berry Compote](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d62776be0050dab1924006eafdb4afc6/Derivates/9553f0c17127a3fa12716a4ebfa96e04910bf8ea.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta Bites
- 20 g unsalted butter, diced
- 300 g milk
- 300 g water
- 2 pinches fine sea salt
- 160 g polenta, gluten-free
Caponata
- 80 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil
- 180 g courgettes, diced (1 cm)
- 180 g aubergine, diced (1.5 cm)
- 60 g celery, sliced (5 mm)
- 180 g yellow peppers, deseeded and diced (1.5 cm)
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 20 g raisins
- 50 g pitted green olives, halved lengthways
- 1 Tbsp pickled capers
- 20 g white wine vinegar
- 10 g brown sugar
- ¼ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 sprigs fresh basil leaves, roughly chopped
Mixed Berry Compote
- 250 g frozen mixed berries
- 50 - 80 g water, to taste
- 5 g cornflour
- 30 - 40 g caster sugar, to taste
- 1 tsp vanilla sugar (opcjonalnie)
- unsalted butter, for frying
- toasted pine nuts for garnishing (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1559.5 kJ / 372.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 604 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mediterranean Courgette Fritters and Salsa
30min
Mushroom Wellington
2 Std. 20 Min
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50min
Beetroot Harissa Falafel with Tomato Pomegranate Salad
12 Std. 45 Min
Spanakopita
2h 10min
Cooked Quinoa
15min
Cauliflower Mash
25min
Couscous Cake with Fruit
1 Std. 50 Min
Caesar Salad Dressing
5min
Orange and Pear Pavlova (TM6)
5h
Asturian rice pudding
1 Std.
Caramelised Onion and Goat's Cheese Tartlets
1 Std.