Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
-
2
cucharaditas de sirope de cebada malteada
lub 2 cucharaditas de miel - 200 g de yogur natural
- 500 g de harina de fuerza
- 2 cucharaditas rasas de sal (10-12 g)
- 1 cucharadita de aceite para engrasar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 8487 kJ / 2028 kcal
- Białko
- 69.9 g
- Węglowodany
- 383.8 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 13.3 g
- Sód
- 4832.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de agua
3 Std.
Brioche rápido
1ωρ. 50 λεπτ.
Pan blanco
3h 10min
Panecillos alemanes de trigo y centeno
12 Std. 30 Min
Trenzas malteadas de semillas de amapola
15j 30 menit
Pan corsario doble
Brak ocen
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25 godz. 20 min
Pan de yogur (larga fermentación)
16h 10min
Pan persa (Naan barbari) - Irán
2 Std. 45 Min
Masa madre de centeno
96h 20min
Pan gallego con masa madre
15j 30 menit
Panecillos artesanos
1ωρ. 30 λεπτ.