Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 170 g de harina de repostería
- 50 g de azúcar
- 70 g de mantequilla fría en trozos
- 1 huevo
- 1 cucharadita de jengibre molido (opcjonalnie)
Toffee
- 250 g de azúcar
- 30 g de agua
- 150 g de nata (35% de grasa)
- 1 cucharadita de zumo de limón
- 20 g de mantequilla
Limpieza y decoración
- 1250 g de agua
- 1 cucharada de vinagre
- 50 g de chocolate blanco en trozos
- 50 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de palomitas de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1383 kJ / 331 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 41.9 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 49.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pincho de frutas con minigofres crujientes
30min
Vasitos de frutas, lemon curd y merengue
30min
Rocas de chocolate, almendra y avellana
40min
Tosta de pimientos con su pilpil y gulas
15 Min
Caramelos de toffee
2 Std.
Crocanti de cacahuetes
1 Std. 30 Min
Kringle Estonia con melocotón y salsa de caramelo
1h 40min
Bola de queso crema con granada
30min
Aperitivo de queso con arándanos y jamón
15 Min
Hot dog de chistorra
40min
Rolls de jamón y queso
45min
Tarta de plátano y dulce de leche (Banoffee pie)
30min