![Onigiri Onigiri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/94756b97287cbba80e9c672101925920/Derivates/63398e6117ceb1a4c0fc1afd7112ba42fab5e63b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura riso
- 300 g di riso bianco glutinoso (giapponese)
- 580 g di acqua
- ½ - 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- ½ - 1 ½ cucchiaini di sale
Onigiri
-
150
g di prugne giapponesi (umeboshi), a pezzetti
lub 150 g di filetti di salmone fresco cotto, a tocchetti - 5 fogli di alga kombu, tagliata a strisce (2x5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1204.5 kJ / 287.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 507.3 mg
Alternatywne przepisy
Scones
30min
Fudge cake
5 Std.
Uramaki (per 1 persona)
1h 30min
Sushi misto (per 1 persona)
10 Std. 30 Min
Pollo Garam masala con riso basmati (Bimby Friend)
40p
Spaghetti di soia con omelette
45min
Feijoada
6h
Ramen giapponese (TM6)
5 Std.
Bento box
40p
Noodles con verdure al curry
35 Min
Porridge con composta di pere
25 Min
Ravioli cinesi
1h