Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa piccante
- 10 g di radice fresca di zenzero, pelata
- 150 g di peperone, privato dei semini e a tocchi (3-4 cm)
- 150 g di cipolla in quarti
- ½ spicchio di aglio senz'anima
- 1 peperoncino secco
- 1 cucchiaino raso di sale
- 20 g di aceto di vino bianco
- 20 g di acqua
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
Mozzarella stick
- olio per frittura
- farina tipo 00 q.b.
- 3 uova
- pangrattato
- corn flakes sbriciolati
- 500 g di mozzarella per pizza
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1709.7 kJ / 408.7 kcal
- Białko
- 22.1 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 598 mg
Alternatywne przepisy
Patate schiacciate al forno
1h
Pollo alle erbe provenzali e riso basmati
1h
Panini al latte e burro
3 godz. 30 min
Pollo fritto coreano in salsa piccante
3 godz.
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4 Std.
Japanese pancake
30 Min
Cioccolata al latte e cookies
15 min
Filetto di manzo con peperonata
40 Min
Patate fritte a fiammifero (Kartoffelstroh)
25 min
Frittelle di patate dolci e gamberi
Brak ocen
Smoothie mirtilli e té matcha
10min
Bocconcini di tacchino indian style con riso basmati
1h