![Basic Chicken Stock Basic Chicken Stock](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f4a95a3c3a00facc791a731e7fea0706/Derivates/be68e79b62ad7e3d48a530a586ce1042dc111a49.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, cut into wedges
- 3 oz carrots, cut into pieces (2 in.)
- 3 oz celery, cut into pieces (2 in.)
- 1 dried bay leaf
- 1 chicken carcass, broken in pieces
- 45 - 50 oz water, to cover (not higher than the max. fill mark)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1179 kJ / 281.8 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 84.2 mg
Alternatywne przepisy
Grated Cheese (Medium-Hard)
5min
Maple Miso Vinaigrette
5min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40min
Homemade Chicken Stock
50min
Napa Kimchi
14 Std. 15 Min
Breadcrumbs
5min
Steamed Cod, Rice and Spinach in Lemon Sauce
30min
Ground Spices
5min
Grated Carrots
5min
Veggie Loaded Pasta Sauce
30min
Steamed Broccoli
25 Min
Basic Soup Purée
45 Min