![Daquoise ai pistacchi Daquoise ai pistacchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7520573f89ac8ffda468298c854451fe/Derivates/860a5ab44ad416aae0207ad56087b9bd8640df98.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di zucchero
- 110 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 30 g di farina di riso
- 220 g di albumi, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 3 pezzi
- Kalorie
- 8280 kJ / 1979 kcal
- Białko
- 45.7 g
- Węglowodany
- 330.2 g
- Tłuszcz
- 61.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 398.8 mg
Alternatywne przepisy
Sospiri sardi (senza glutine)
1hod.
Cioccolata calda arancia e zafferano
20 Min
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
2 Std.
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2 Std.
Gelato alla cannella con gelèe al vino rosso
16 Std. 30 Min
Mini charlotte al pepe rosa, con crema al cioccolato, lamponi e karkadé
3 Std. 30 Min
Falling Leaves (senza glutine, senza lattosio) di Damiano Carrara
15 Std.
Gamberi in pasta kataifi e maionese al wasabi
40min
Fudge alle arachidi salate
2hod. 30min
Tartellette con crema al limone
4 godz.
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 godz.