![Gallette des rois (senza glutine) Gallette des rois (senza glutine)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e50fd9c7bfa852d889922b62c08144b2/Derivates/c3d4181eb61cc3575ff88db4783d89d7929c2093.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro congelato, a tocchetti
- 100 g di farina di miglio
- 50 g di fecola di patate
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 90 g di acqua
- 3 g di sale
- 1 g di gomma xantana (opcjonalnie)
Frangipane
- 110 g di mandorle pelate
- 100 g di zucchero
- 100 g di burro morbido, a pezzi
- 1 uovo
- 10 g di Rum
Terminare la preparazione
- 1 tuorlo
- 10 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2180.5 kJ / 521.1 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 40.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 162.3 mg
Alternatywne przepisy
Riso cotto dolce alle rose (Sheer berenj)
50 Min
Ma'amoul
2h
Pink velvet cake
7 Std. 20 Min
Pane integrale senza glutine
4h
Ciambelline alla cannella (senza glutine)
1 Std.
Nachos di carote con guacamole
1 Std.
Schiacciata di grano saraceno con verdure e Gorgonzola (senza glutine)
1 Std.
Brownies dolci alle patate americane (vegan)
1 Std.
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4小时 30 分钟
Miscela per farina senza glutine
10min
Gnocchi di riso venere con ragù di mormora
1 Std. 30 Min
Biscotti di vetro segnaposto
2h