Purè di patate all'aglio

Purè di patate all'aglio

4.7 108 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porzioni

Składniki

  • spicchi di aglio
    2 - 3
  • di burro a temperatura ambiente
    60 g
  • di patate a pasta farinosa pelate e a pezzi
    1000 g
  • di latte intero
    280 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    115 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di panna acida
    115 g
  • di pepe nero macinato
    1 cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 253 kcal / 1059 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...