Purè di patate all'aglio
TM5 TM6

Purè di patate all'aglio

4.7 (94 oceny)

Składniki

  • 2 - 3 spicchi di aglio
  • 60 g di burro a temperatura ambiente
  • 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a pezzi
  • 280 g di latte intero
  • 115 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 115 g di panna acida
  • 1 cucchiaino di pepe nero macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1059 kJ / 253 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy