Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di patate a pezzi
- 1 pomodoro a metà
- 80 g di cipolla a metà
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di verdure miste (es. carote, zucca, porro) a pezzi
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di sale + q.b. a piacere
- ¼ - ½ cucchiaino di pepe
- 600 g di acqua (variare la quantità a piacere)
-
20
g di burro
lub 20 g olio di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 375 kJ / 90 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di verdure
40min
Vellutata di patate e zucca
50min
Passato di verdure
50min
Vellutata di porri e patate con speck croccante (TM6)
40min
Risotto alla milanese (per 2 persone)
25min
Risotto allo zafferano (per 1 persona)
25min
Salsa alle mele
20min
Polenta
1h
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min
Passato di verdure
50min
Passato di verdure (Bimby Friend)
40min
Spezzatino di carne con polenta
4 Std.