Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache de coco
- 90 g chocolate de leite partido em pedaços
- ½ vagem de baunilha aberta ao meio (ver dica)
- 80 g leite de coco (apenas a parte sólida)
- 70 g natas
- 60 g coco ralado (ver dica)
Macarons de coco
- 210 g açúcar
- 110 g amêndoa s/ pele
- 100 g claras de ovo (ver dica)
- 1 c. sopa de coco seco ralado
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 395 kJ / 94.4 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 10.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estrelas de amêndoa e caramelo
Brak ocen
Bhajis de cebola com molho de coentros picante - TM5
Brak ocen
Chupa-chupas de morango
40min
Ganache de coco para macarons
3h 15 min
Macarons de sementes de papoila com recheio de framboesa
2h 30 min
Mini pizas WoW
2h
Gelado de melão
2h
Quadrados para chocolate quente
2h
Biscoitos de laranja e especiarias
50min
Piza com base de lentilhas
30min
Macarons cor-de-rosa com ganache de morango
2h 30 min
Bolachas de café
12h