Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g uva passa, sem sementes
- 30 g conhaque
- 70 g açúcar
- 120 g bolacha Maria
- 170 g chocolate meio amargo, cortado em pedaços
- 3 gemas de ovo
- 100 g manteiga sem sal
- 50 g amêndoas laminadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 652 kJ / 156 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 24 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de crepes com salmão marinado
1h 10min
Sopa de legumes e massa, Rolo de porco com legumes, Pudins, Muffins
Brak ocen
Tarte de amêndoa
50min
Espuma de frutas vermelhas
10min
Arroz doce
1h
Espuma de frutas vermelhas
10min
Mousse de chocolate
3h 20 min
Molho de mostarda e vinagre balsâmico
10min
Bolo de chocolate
40min
Pão de ló
1h 50min
Tiramisu de chocolate
2h 30min
Bolo cenoura com cobertura de chocolate
55min