Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g açúcar
- 110 g amêndoa s/ pele
- 100 g claras de ovo (ver dica)
- Corante alimentar em gel, a gosto (ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 107 kJ / 26 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarons de limão com curd de limão e ganache de iogurte
2 Std. 30 Min
Macarons de chocolate com laranja e ganache de chocolate
2 Std. 30 Min
Trio de gressinos
1h 40 min
Pasta antiaderente
5 min
Ganache de coco para macarons
3h 15min
Macarons de sementes de papoila com recheio de framboesa
2 Std. 30 Min
Macarons de pistácio
2 Std. 30 Min
Macarons roxos com ganache de chocolate e maracujá
2 Std. 30 Min
Pão etíope (Injera)
48h 25min
Café moído
5 min
Macarons de chocolate
2h
Macarons cor-de-rosa com ganache de morango
2 Std. 30 Min