Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 maçã s/ caroço, cortada em quartos
- 10 g fermento de padeiro seco
- 120 g leite
- 1 ovo
- ½ c. chá de sal
- 200 g farinha tipo 65
- 100 g passas de uva
- 1300 g água
- 50 g vinagre
- ½ limão, só o sumo
- Óleo de girassol q.b. p/ fritar
- 4 c. sopa de açúcar em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 3077.4 kJ / 735.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 37.7 g
- Tłuszcz
- 64.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadas de frango
2h
Coelhinhos da Páscoa de creme de limão e bolacha
40min
Massa choux sem glúten
1 Std. 10 Min
Ovo de chocolate recheado com brigadeiro
3h 45min
Mini pavlovas com gelado de framboesa
13 Std.
Café com baunilha e caju
Brak ocen
Gelado de gorgonzola com pera salteada e noz tostada
18h 15min
Bavaroise de café
4u. 45min
Ovos da Páscoa recheados
1h 45min
Grinalda de pavlova com coulis de framboesa, figo e romã
6 Std.
Bolo panda
3 Std.
Doce de leite
2 godz. 50 min