Pierogi alle patate dolci e ricotta

Pierogi alle patate dolci e ricotta

4.5 8 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
50 pezzi

Składniki

  • di salvia fresca solo le foglie
    1 - 2 rametti
  • di burro a pezzi
    60 g
  • di patate americane dolci cotta, a pezzi (vedere consigli)
    450 g
  • di ricotta
    150 g
  • di noce moscata in polvere
    2 - 3 pizzichi
  • di sale + q.b.
    1 ¼ - 1 ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    ¼ cucchiaino
  • di acqua + q.b.
    250 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    120 g
  • di farina integrale (circa il 16% di contenuto proteico)
    220 g
  • di olio extravergine di oliva
    10 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 46.2 kcal / 193.5 kJ
Białko 1.1 g
Tłuszcz 1.6 g
Węglowodany 6.8 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Sód 64.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...