Sushisalat

Sushisalat

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porsjoner

Składniki

  • sushiris
    400 g
  • vann
    900 g
  • peanøttolje
    1 ts
  • vårløk delt i fire
    2 - 3
  • gulrøtter (210 g), delt i fire
    2
  • tunfisk, sashimikvalitet eller laks, sashimikvalitet, delt i terninger (2 cm)
    150 g
  • mirin
    3 - 4 ss
  • sesamolje
    ½ ts
  • sesamfrø, hvite eller svarte sesamfrø
    1 ss
  • avokado kun kjøtt, delt i terninger
    1
  • libanesisk agurk skrelt og delt i terninger
    1
  • kokt scampi (ca. 120 g), skrelte
    15
  • soyasaus
    3 - 4 ss
  • riseddik
    3 - 4 ss
  • noriark delt i tynne strimler, til pynt
    1
  • wasabi paste til servering (valgfritt)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Sód 2015 mg
Białko 19 g
Kalorie 1780 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie