![Gnocchi di patate (TM6) Gnocchi di patate (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8e90a3d1b99a125fb60ccf64c8933918/Derivates/50154c13bb906b13ad58d4f0acc326749de82464.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pelare le patate
- 600 g di acqua
- 800 g di patate a pasta farinosa di media dimensione (vedere consigli)
Gnocchi di patate
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di acqua
- 350 - 360 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo (da 60 g circa)
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1410 kJ / 337 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia genovese (TM6)
5h
Tagliatelle al ragù
1 godz. 10 min
Besciamella
15 min
Làciàditt (Frittelle dolci)
1h 40min
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Ripieno per torta di mele
45min
Ravioli ai funghi porcini
3h
Torta di rose brioches con crema pasticcera alle fragole
4h
Gnocchi al ragù
2h 10min
Besciamella
15 min
Polenta
1 godz.
Ragù di carne alla bolognese
1h 15min