Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa di mirtilli
- 150 g di mirtilli freschi
- 50 g di zucchero di canna
- 10 g di succo di limone, spremuto fresco
Crema al limone
- 100 g di zucchero
- 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 500 g di latte
- 60 g farina tipo 00
- 2 uova
- 2 tuorli d'uovo
-
1
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
- 50 g di mirtilli freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 tazza
- Kalorie
- 973.5 kJ / 232.7 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 39.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 65.7 mg
Alternatywne przepisy
Purè di patate (TM6)
1h
Crema al limone con orecchie di biscotto
40 min.
Torta agli agrumi
45 min.
Torta di zucca con noci e cioccolato (senza glutine)
2h 30min
Torta ai frutti rossi
3h
Crostata alle albicocche
2h
Torta pere e zenzero
40 min.
Torta di pere e limoni canditi (TM6)
3h
Crema al cioccolato e fragole (TM6)
20 min.
Rotolo ai frutti rossi
2h
Torta soffice all'arancia
1h 30 min.
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2h