![Focaccia morbida Focaccia morbida](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fb700aef2aebfbba88e1af7dc0d39b03/Derivates/e8ab37cef8e35a57f1350edd12fdcd7ab4fe8d7b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di lievito di birra disidratato
- 80 g di burro a pezzi
- 650 g di acqua
- 800 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di fiocchi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1730.8 kJ / 413.7 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 61.9 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 789.8 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia cipolle e zucca
2 Std.
Focaccia a bastone
5 godz.
Pa Gialt (Pane giallo)
3 Std. 30 Min
Torta salata con ragù
1 Std. 30 Min
Sangria analcolica
1h 35 phút
Grissini al sesamo
2 Std. 30 Min
Foccaccia croccante stracchino e squacquerone
2 Std.
Panzerottini TM6
4h
Focaccia
6h
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Impasto per pizza integrale
2 Std.
Impasto base per pane
1 Std.