Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g di lievito di birra disidratato
- 80 g di burro a pezzi
- 650 g di acqua
- 800 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- 30 g di succo di limone
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di fiocchi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1730.8 kJ / 413.7 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 61.9 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 789.8 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con melanzane e scamorza
1 Std. 30 Min
Grissini al sesamo
2 godz. 30 min
Zavata carsolina
5 Std.
Pane vodese con croce
13 Std. 30 Min
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Focaccia alla curcuma
3 Std. 30 Min
Pane integrale con fichi e noci
4h 30 min
Muffin della nonna alle mele
45 Min
Focaccia genovese (TM6)
5 Std.
Impasto base per pane
1 Std.
Panini morbidi dolci
1 Std. 30 Min
Focaccia
6 Std.