Éplucheur Carpaccio de betteraves et burrata

Éplucheur Carpaccio de betteraves et burrata

4.9 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 portions

Składniki

Vinaigrette
  • 140 g d'huile d'olive vierge extra
  • 60 g de vinaigre blanc
  • 30 g de jus de citron
  • 1 c. à thé de moutarde de Dijon
  • 15 g de sirop d'érable
  • 5 c. à thé de basilic séché
  • ½ c. à thé de sel au goût
  • ¼ c. à thé de poivre noir moulu au goût
Betteraves
  • 800 g de petites betteraves entières, fraîches parées
  • 1110 g d'eau séparée (600 g + 510 g)
  • 115 g de roquette
  • 225 g de fromage burrata
  • 2 c. à soupe d’arilles de grenade (opcjonalnie)
  • 2 c. à soupe de pacanes (opcjonalnie) hachées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 295 kcal / 1234.5 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 24.2 g
Węglowodany 12.1 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Sód 418.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...