![Hokkaido Scallop Sashimi with Avocado and Lime Hokkaido Scallop Sashimi with Avocado and Lime](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/12B927FE-1CF3-41B3-A904-206CE60E81FF/Derivates/1C57C41A-AED6-4A9A-94F0-2E6959A0EE6C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Avocado spread
- 15 g fresh red chillies, deseeded, cut in pieces
- 50 g shallots
- 10 g fresh coriander, leaves only
- 80 g lime juice
- 1 tsp Tabasco ®
- 1 tsp salt
- 400 g ripe avocados, flesh only and cut in pieces
Lime sauce
- 10 g fresh lemongrass, white part only
- 10 g fresh red chillies
- 10 g fresh coriander leaves
- 5 kaffir lime leaves, deveined
- 100 g shallots
- 10 g fish sauce
- 100 g lime juice
- 60 g oyster sauce
- 15 g toasted sesame oil
- 1 tsp Worcestershire sauce
- 30 g extra virgin olive oil
Assembly
- 8 pieces Hokkaido scallops, large-sized
- 1 tsp coarse sea salt, to garnish
- 1 tsp freshly ground black pepper, to garnish
- 20 g crispy fried shallots, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 818 kJ / 195 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Thai-style prawn broth, Spicy apples
1h 15min
Miso carbonara udon
25 min
Lemon grass beef salad
30 min
Chinese Blistered Green Beans (Hestan Cue™) Metric
25 min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Green Papaya Fish Soup
2sa 15 dk
Mushroom Beef Balls
50 dk
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 godz. 45 min
Olive Vegetable Rice
1h 5min
Mapo Tofu
35 min
Chilli Vinegar Pork Trotter Stew
2hod. 25min
He tao zhi ma hu (sweet walnut sesame soup)
35 min